سلام من اين صفحه اي كه آدرس داده بوديد رو نتو نستم باز كنم چون هك شده بود
ولي تو بيشتر اين گونه مدارها از ترانزيستور هايي استفاده ميشود كه ميتوانند يه محدوده ي مشخصي رو پوشش بدهند تو نمونه هاايي كه من ديدم بيشتر حداقل ولتاژي كه ساپورت ميكردند 1.7 ولت بود پس به نظر من و با توجه به ايرادي كه شما مطرح كرده ايد مشكل بايد از ترانزيستور باشه چون كمتر از حداقلش ميده (عرض كردم اونهايي كه من ديدم چون مدار رو نديدم دقيقا" نميتونم اظهار نظر كنم)
بابا منم منظورم همين بود به احتمال بالا ترانزيستورت سوخته البته اساتيد سايت از من بيشتر ميدونند و به شما بهتر ميتونند كمك كنند ولي اندك تجربه ي من اينو ميگه البته ببخشيدا در حضور اساتيد سايت لب باز كردم
آيا ترانزيستورشو عوض كردي يا نه
اين مشكل دومي كه ميگي فكر كنم ايراد از پتانسيومترت است تو مدار يه نگاه كن ببين پتانسيومتر رو دقيقا" مثل چيزي كه گفته بود وصل كردي يانه
اگه درست شد دستم درد نميكنه جدي ميگم
شرمنده که دیر جواب میدم ، آخه تازه این مطلب رو دیدم.
من مدارشو ساختم و درست کار می کنه ، البته توی PCB دوتا جامپر هست که باید اونارو وصل کنید. آیا این کار رو کردید؟
بجای RV1 چی گذاشتید؟ باید بجاش یه پتانسیومتر از نوع مولتی ترن (Multi Turn) بذارید. تا بتونید خروجی رو دقیق تنظیم کنید.
ترانسی که در ورودی استفاده کردید چیه؟ من یه ترانس 24 ولت 4 آمپر گذاشتم. راستی مشکل اول دقیقا از کجا بود؟ ضمن اینکه شما سعی کنید الآن که خروجی مدار 13.5 ولت هست مقدار جریان رو هم اندازه بگیرید تا ببینیم چقدر جریان میده.
از اونجائیکه من خودم این منبع تغذیه رو طراحی نکردم و تخصصی هم در این زمینه ندارم در حدی نیستم که بتونم کاملا راهنمائیتون کنم ، ولی تمام سعیم رو می کنم تا مشکلتونو حل کنید.
راستی مطمئنید که اتصال پتانسیومترهای تنظیم کننده ی ولتاژ و جریان رو بدرستی وصل کردید؟ همینطور اتصالات ترانزیستور 2N3055 رو؟
راستی وبلاگ من هک نشده بود ، بلکه یکی از کدهای جاوای اون دچار مشکل شده بود که توی بعضی از مرورگرها وبلاگ رو مضر اعلام می کرد و به کاربر اجازه نمی داد که صفحه ی وبلاگ رو باز کنه.
همه اتصالات درسته . اینقدر دیگه بلدم که اتصالات رو درست وصل کنم
ببخشید ، من قصد جسارت نداشتم. فقط چون عکسها جدا بود این قضیه رو عنوان کردم.
دوست من شما به سوالاتم جواب کامل ندادید!
جریان خروجی مدار رو اندازه گرفتید؟ هرچند با این داغ کردن مقاومت ها میشه نتیجه گرفت که یه جای مدار اتصال کوتاه شده! چون در حالت عادی این مقاومت ها اصلا نباید داغ بشن! حتی در صورت اتصال بار تا حدود جریان های 1 آمپر هم این مقاومت ها داغ نمی کنن!
زمان ارسال: سه شنبه، 3 فروردين ماه ، 1389 17:33:01
خواهش می کنم.
من مدار این منبع تغذیه رو خیلی وقت بود که داشتم و توضیحاتشو ترجمه کرده بودم ، ولی انقدر صبر کردم تا خودم یه نمونه ازش بسازم و تست کنم بعد بذارم توی وبلاگم! بخاطر همین اطمینان میدم که مدار و شماتیک از هر لحاظ سالمه و منم بعداز مونتاژ تغییری در اون ایجاد نکردم.
ضمن اینکه همون موقع برنامه یه نشانگر ولتاژ و جریان با سون سگمنت و مگا8 رو براش نوشتم تا بشه مقدار ولتاژ رو جریان خروجی منبع رو در هر لحظه دید ، فقط یه کمی از کاراش مونده که هنوز بختش وا نشده. البته برنامش 90 درصد کامل شده. بگذریم...
بالاخره شما نگفتی که ترانست چیه و جریان خروجی چقدره؟ بابا کشتیمون! بگو دیگه.
برای اندازه گیری جریان خروجی یه مقاومت 10 اهم وات بال بین مثبت و منفی تغذیه قرار بده و جریان عبوری رو اندازه بگیر. مثلا با ولتاژ 13.5 ولت باید 1.35 آمپر جریان داشته باشی.
ضمن اینکه یه کار دیگه انجام بدید ، اونم اینکه فیوز رو از مدار خارج کنید و جریان رو از اونجا اندازه بگیرید! این جریان باید حد میلی آمپر باشه! وگرنه یه جای کار می لنگه.
زمان ارسال: چهارشنبه، 4 فروردين ماه ، 1389 02:15:46
Morteza_rk نوشته:
ضمن اینکه همون موقع برنامه یه نشانگر ولتاژ و جریان با سون سگمنت و مگا8 رو براش نوشتم تا بشه مقدار ولتاژ رو جریان خروجی منبع رو در هر لحظه دید
سلام
میشه از آی سی های سری ICL71XX هم استفاده کرد که مستقیما ورودی ولتاژ قبول میکنن و خروجی سون سگمنت دارند . منبع تغذیه هایی که تو فروشگاه موجود هست هم از همین روش برای نمایش استفاده می کنند که برای هر دو بخش ولتاژ و جریان از آی سی های ICL7137 استفاده شده .
زمان ارسال: چهارشنبه، 4 فروردين ماه ، 1389 19:32:46
سلام حامد جان
بله ، من هم با این نوع از آی.سی ها بیگانه نیستم و باهاشون کار کردم. اما تمایل داشتم که خودم برنامه ی یه ولتمتر و آمپرمتر رو بنویسم. بهرحال هنوز بخت اون برنامه باز نشده ، متاسفانه!
زمان ارسال: پنجشنبه، 5 فروردين ماه ، 1389 07:46:11
سلام
من مدار مورد صحبت را نديدم ولي از صحبتها اينطور برداشت كردم كه شما يك مدار تغذيه با ولتاژ متغير تا 30ولت ميخواهيد. زحمت بكشيد به سايت انالوگ ديوايس analog devices يه سري بزنيد و دنبال اي سي هاي مستر بگرديد حتما پيدا ميكنيد (ضمنا قدر ت جريان دهي با عدم تغيير در ولتاژ مرجع دارند)
مطلب دوم اينكه چطور ميشه مقدار جريان يك منبع را بدون وصل كردن به يك مدار مصرف كننده يا بار پيدا كرد ؟ اگر ميشه به ما هم بگيد تا يك انقلاب در علم الكترونيك اتفاق بيفته .قدرت جريان دهي وجود داره (تازه اون هم در زير بار هم متغيير ) ولي اندازه گيري جريان.....
زمان ارسال: پنجشنبه، 5 فروردين ماه ، 1389 12:33:03
سلام دوست عزیز جناب younes1384
من این منبع تغذیه رو ساختم و کار هم می کنه ومشکلی هم نداره. خیایم راضی هستم. منظور منم از اندازه گیری جزیان در حالت بی باری نبود. ببخشید اگه منظورمو بد بیان کردم.
بهرحال من چیزی به ذهنم نمی رسه! چون همونطوریکه قبلا گفتم در این زمینه تخصص و تجربه ندارم. از طرفی حرف شما هم قابل تامله! از اونجائیکه ولتاژ خروجی تا مقدار 13.5 ولت بالا میره ممکنه که در مقدار ولتاژ رفرنس مدار مشکلی بوجود اومده باشه.
دوست خوبمون delta2010 باید با مراجعه به توضیحات مربوط به مدار قسمت ولتاژ رفرنس رو مورد بررسی قرار بدن ، اصلا شاید بطور اتفاقی دیود زنر اشتباهی بکار برده باشن!
البته هنوز این مسئله ی داغ کردن مقاومتها خیلی مشکوکه!
زمان ارسال: پنجشنبه، 5 فروردين ماه ، 1389 13:00:23
والا نمی دونم چی بگم!؟
اما اونچه که مسلمه اینه که فرق بین 82 تا 68 اهم خیلی خیلی زیاده!؟
بله تعجب نکنید! از اونجائیکه رنج کوچیکی مورد بحثه باید دقت خیلی بالا باشه! مثلا اگه توی یه مدار بجای مقاومت 5.6 کیلو بذارید 5.5 کیلو شاید تاثیرش به مراتب کمتر از این حالت باشه!
در مورد مقاومت 0.47 که دیگه وا.وی.لا ! این مقاومت همه کاره ی مدار هست! اگه توضیحات رو بدقت مطالعه کنید متوجه می شید!
بهرحال بهتره برای اطمینان خاطر هم که شده این مقاومتها مخصوصا مقاومت 0.56 اهم رو به مقدار واقعیشون تغییر بدید.
درباره ی آسیب دیدن سایر قطعات هم فکر نکنم مشکلی بوجود اومده باشه! مگه اینکه بوی قطعات در اومده باشه!؟ حالا قطعات بیچاره بو دادن یا نه؟
زمان ارسال: پنجشنبه، 5 فروردين ماه ، 1389 13:10:45
سلام
اگر ميتونيد نحوه اتصالات روي برد را نشان بديد تا ببينيم ميشه مشكل را پيدا كرد يا نه ضمنا اي سي ها شماره اشون معلوم نيست.ضمنا در يك مدار تغذيه تعويض 82 با 68داهم اگر براي جريان دهي زنر باشه خيلي تاثيري نبايد داشته باشه توي تصوير مقاومت سمت چپ نزديك يك ديود بود كه بنظر زنر است اگر با زنر اتصال داره كه در اين صورت امكان داره براي جريان دهي اون باشه پس تاپير چنداني در مدار نداره
زمان ارسال: پنجشنبه، 5 فروردين ماه ، 1389 16:39:26
آقا مرتضي آمپر مترش چطوري درست كنيم؟ 1 مقاومت ميشه سري كرد با خروجي و ولتاژش اندازه گرفت ........... ولي تو خروجي افت ولتاژ پيدا ميشه. در ضمن منبع تغذيه هاي آماده جريانشون كه تنظيم ميكنيم بدون بار ميگن چقد جريان ميدن. براي اين كار بايد چي كار كنيم؟ مچكرم
زمان ارسال: پنجشنبه، 5 فروردين ماه ، 1389 19:31:54
برای اندازه گیری جریان میشه از روشی که بهش اشاره کردید استفاده کرد ، اما همونطوریکه خودتون ه اشاره کردید باعث افت ولتاژ میشه!
برای این منظور مدارهایی برای حس کردن جریان وجود داره که عموما از op-amp در اونها استفاده شده ، البته از سنسورهای جریان هم میشه استفاده کرد. از طرفی میشه با یه مقدار دست کاری در همین مدار یه جورایی مقدار جریان خروجی رو فهمید! البته هنوز روش کار نکردم که ببینم دقیقا چطوری!؟
نقل قول:
در ضمن منبع تغذيه هاي آماده جريانشون كه تنظيم ميكنيم بدون بار ميگن چقد جريان ميدن.
والا من که همچین چیزی ندیدم! ولی فکر کنم اینی که شما میگی مقدار ماکزیمم جریان خروجی هست که نشون داده میشه وگرنه بدون بار که جریانی از منبع کشیده نمیشه تا کسی بخواد نشونش بده!
شما ولت مترو بعد از آمپر متر تون نصب کنید تا ولتاژ خروجی واقعی رو نشون به بعد شما اگر از یک مقاومت 0.02 اهمی برای سری کردن برای تمونه گیری در آمپر متر استفاده کنید در جریان 5 آمپر فقط 0.1ولت افت میده که قابل چشم پوشی در اون منبع تغذیها که دید شما یک رله در خروجی میگذارن تا با اتصال کوتاه کردن خروجی ماکزیم جریان رو بتون ببین چیز خاصی نیست برای آمپر متر بهترین کار فکر کنم همینه نیاز به سنسور نیست توجه کنید از آپ امپهای دقت بالا استفاده کنید مثل خانواده LT
ولی مگه دقت مقاومتهای 0.02 اهمی چقدره؟ من یه بار از یه فروشنده پرسیدم که بهم گفت این مقاومتها با تلرانس 50 درصد وجود دارن! اگه تلرانس 1 درصدش وجود داشته باشه خیلی خوبه.
البته با تلرانسهای بالاتر هم میشه ، مشکلی نیست. راستی منظورتونو از رله و اتصال کوتاه و .. متوجه نشدم! میشه بیشتر توضیح بدید؟